espressor cafea boabe

Cum se prepara cafeaua la espressor?

 Din ce in ce mai multe persoane aleg sa achizitioneze un espressor bun, care sa le fie de folos in special dimineata, atunci cand prepararea unei cafele consuma destul de mult timp.

 Acest dispozitiv eficientizeaza procesul, astfel ca licoarea energizanta este preparata intr-un timp foarte scurt.

 Prepararea cafelei

 Boabele – acestea trebuie sa fie alese cu cea mai mare atentie. Optati pentru produse 100% naturale, chiar daca sunt ceva mai costisitoare. Ele sunt insa mult mai aromate si au in compozitie mai putina cofeina decat celelalte. Boabele trebuie prajite la nivel, optim, astfel incat sa nu fie nici prea puternice, dar nici prea slabe. De aceea, specialistii ne recomanda sa le prajim la nivel mediu, pana in momentul in care capata o culoare maronie inchisa si un aspect nu foarte gras.

 Pentru a obtine cel mai bun espresso, trebuie sa folosim boabe proaspete. Ce inseamna asta? Inseamna ca ele trebuie sa fi fost prajite cu maxim 3 saptamani inainte de preparaea cafelei respective. Acesta este momentul in care licoarea are gustul cel mai bun si cel mai natural, care rezulta intr-o cafea de exceptie, foarte aromata.

 Macinare – procesul de macinare este destul de important pentru ca boabele trebuie sa aiba o consistenta foarte fina, care sa se apropie foarte mult de cea a zaharului pudra. De aceea, trebuie sa folosim o rasnita speciala, de calitate, care sa ne ajute sa ajungem la granulatia perfecta. Fiti foarte atenti atunci cand achizitionati o rasnita; aceasta trebuie sa fie dotata cu o functie suplimentara de reglare micrometrica. De asemenea, puteti alege un espressor cu cafea boabe ce va avea o rasnita incorporata.

 Apa de preparare – calitatea ei trebuie sa fie una remarcabila, insa este importanta si temperatura. Apa nu trebuie sa fie nici prea fierbinte, dar nici prea rece. Ea trebuie sa aiba temperatura ideala care o ajuta sa obtina o aroma perfecta.

 Presiune – un espressor bun trebuie sa fie dotat cu o functie de reglare a presiunii, astfel incat, aceasta sa poata fi setata in functie de dorintele si asteptarile fiecaruia.

 Cantitate – fiecare espressor vine cu propriile caracteristici, astfel ca vor avea volume diferite pentru recipient. In functie de nevoile tale, vei alege acel produs care ti le satisface.

 Presare – cafeaua trebuie imprastiata in strat uniform, astfel incat apa sa poata patrunde la fel pe toata suprafata. Dispozitivul preseaza cafeaua cu ajutorul unui instrument numit tamper.

 Timp de preparare – acesta este unul dintre cele mai importante criterii atunci cand vine vorba de alegerea unui espressor bun pentru ca este foarte important pentru consumator ca licoarea sa se prepare intr-un timp cat mai scurt. O singura ceasca nu ar trebui sa dureze mai mult de 25 de secunde.

 Asadar, prepararea celei mai bune cafele este influentata de mai multi factori. Acestia dicteaza felul in care se simte licoarea si efectele benefice sau nu pe care le are asupra consumatorului.